BİRLİK DERGİSİ
PROJELERİMİZ
Kepez Belediye ve Birlik Başkanı Hakan TÜTÜNCÜ Romanyada
Başkan Tütüncü Romanya'da
Başkan Hakan Tütüncü, Romanya'da hükümet temsilcileri, belediye başkanları ve iş adamlarıyla, iki ülke belediyeleri arasında işbirliği yapılması konusunda resmi görüşmelerde bulundu.
Kepez Belediye Başkanı ve Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB) Başkanı Hakan Tütüncü,  bir dizi resmi temaslarda bulunmak üzere 6 kişilik bir heyetle Romanya'ya gitti.
 Başkan Tütüncü geçtiğimiz aylarda ağırladığı Romanya Belediyeler Birliği Başkanı Florıan Dudu'nun daveti üzerine  Romanya ziyaretini gerçekleştirdi.
İlk ziyaret Büyükelçiye
Tütüncü'nün iki gün sürecek olan Romanya programı, Türkiye Cumhuriyeti Bükreş Büyükelçiliği'nde Büyükelçi Osman Koray Ertaş'ın kabulü ile başladı.
Tütüncü, burada yaptığı açıklamada, birlik olarak belediye başkanlarının uluslararası  deneyimlerime katkı sağlamak istediklerini belirtti. Tütüncü, "Uluslararası ziyaretleri, ikili  ilişkilerin gelişmesine katkı sağlaması ve yöneticilerin vizyonunun gelişmesi bakımından önemli buluyorum." dedi.
Başkan Hakan Tütüncü, Romanya'da yapacakları  resmi  görüşmelerin,  geleceğe dönük güzel adımlar atılmasına vesile olacağını da kaydetti. Büyükelçi Ertaş'ın, Türk heyetine verdiği öğle yemeğinde ise ziyaretlerle ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.
Hükümet temsilcileriyle görüştü
Türk heyeti ve Büyükelçi Ertaş, daha sonra  Romanya Hükümetinin bakanları ve temsilcileriyle heyetler arası resmi bir görüşme gerçekleştirdi.
Başkan Tütüncü,  görüşmelerde yaptığı konuşmada, geçtiğimiz aylarda kendisini ziyaret eden Romanya Belediyeler Birliği Başkanı Florıan Dudu'nun, iki ülke belediyeleri arasında bir münasebetin başlatılmasının yararlı olacağını ifade ettiğini anımsattı.  Dudu'nun, davetine kabul ederek resmi temaslarda bulunmak amacıyla Romanya'ya geldiklerine değinen Tütüncü, "Dost ve kardeş ülkelerle geliştirdiğimiz ilişkileri, Romanya gibi bir dost ülkeyle de gerçekleştirmek arzusundayız. Tecrübelerin paylaşımı başta olmak üzere kardeş belediye çalışmaları da bu anlamda çok önemli olacaktır. Bu görüşmelerimiz  Romanya yerel yönetimleri ile Türkiye yerel yönetimleri  arasındaki  ilişkilerin şekline de yön verecektir." açıklamasını yaptı.
"Kardeş şehir olunmasını destekliyoruz "
Hükümet temsilcileri de Romanya Başbakanı Victor Ponta'nın, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi için gerekli çabayı gösterdiğini belirterek, şöyle devam ettiler: "Türkiye ile işbirliği  yapan ya da kardeş  olan 35 tane belediyemiz var. Hükümet olarak iki ülke belediyeleri arasında işbirliği ve kardeş şehir protokolü imzalanmasını destekliyoruz. Türkiye ile olan ilişkilerimizin gelişmesi sonucunda  Romanya'da Türk yatırımı arttı.  Bu temasların sonrasında da iki ülke belediyeleri arasında işbirliği ve kardeşlik protokolü imzalanacağına inanıyoruz."
İş adamları ve belediye başkanlarıyla buluştu
Bükreş Valisi Paul Nicolae  Petrovan'la da görüşen  Başkan Hakan Tütüncü, akşam ise 350 üyesi olan  Romanya-Türkiye Sanayi ve Ticaret Odası'nın  onurlarına verdiği akşam yemeğine katıldı. Tütüncü, yemekte  Romanya'nın iş adamları ve belediye başkanlarıyla iki ülke yerel yetimleri arasında yapılabilecek ortak  çalışmalar ve ticari ilişkilerle ilgili fikir alışverişinde bulundu. Başkan Tütüncü, yemekte Erasmus Programı ile Romanya'ya eğitime gelen ROMANYA'ya Antalyalı öğrencilerle de sohbet etti.
 
 
Benzer Haberler