BİRLİK DERGİSİ
PROJELERİMİZ
AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ OLAĞANÜSTÜ MECLİS TOPLANTISI
Akdeniz Belediyeler Birliği’nde personel çalıştırılmasının 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’ye uygun hale getirilmesi amacıyla, birlik içinde şirket kurulması kararlaştırıldı.
 
Akdeniz Belediyeler Birliği’nde (AKBB) 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’ye uygun olarak personel çalıştırılabilmesi için düzenlenen olağanüstü toplantıda, birlik bünyesinde şirket kurulması oy birliğiyle kararlaştırıldı. Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde düzenlenen tek maddeli toplantıya, AKBB ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü başkanlık etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda, gündem maddesi toplantıya katılan AKBB üyesi belediye başkanları, başkan yardımcıları ve meclis üyelerine okundu.
 
Personel şirketi kuruluyor
 
Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımı Sözleşmeleri Kapsamında Çalıştırılmakta Olan İşçilerin Sürekli işçi Kadrolarına veya Mahalli İdare Şirketlerinde İşçi Statüsüne Geçirilmesi İlişkin 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 23 ve Geçici 24 Maddelerinin Uygulanmasına Dair Usul ve Esasların 28’inci Madde’ye uygun hale gelinmesi amacıyla, Akdeniz Belediyeler Birliği Personel Limited Şirketi kurulması oy birliğiyle kabul edildi.
 
‘Çalışanlar için toplandık’
 
Oylamaya geçilmeden önce bir konuşma yapan Başkan Tütüncü, AKBB bünyesinde taşeron olarak çalışan 2 personelin kadroya alınması için toplandıklarını söyledi. Başkan olarak personele büyük önem ve özen göstermek gerektiğini her fırsatta dile getirdiğini belirten Tütüncü, “Çalışanlarımızın menfaatini her zaman kendi menfaatimizin önüne koymuşuzdur. 2 tane taşeron şirketinde çalışan arkadaşımızın AKBB bünyesinde çalışması için, mevzuatın ön gördüğü şekilde gerekli adımları atmak için bir araya geldik” dedi.
 
Fuar çalışmalarına başlandı
 
Toplantı sonunda bu yıl AKBB tarafından 8’incisi düzenlenecek olan Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı’nın hazırlanılması için her siyasi partiden temsilcilerin de olduğu danışma kurulunu oluşturduklarını belirten Tütüncü, fuar çalışmalarına hız vermeye başlayacaklarını söyledi. Antalya’da düzenlenen 40 fuar arasında Yörex’ten sonra en fazla ziyaretçi çeken fuarı organize ettiklerini belirten BaşkanTütüncü, “Geçen yıl 15 bin profesyonel ziyaretçi çeken bir fuar düzenledik. Bu başarıyı düzenli ve disiplinli çalışmaya borçluyuz. Bu yılki fuara katılımı arttırmak için sadece bölgemizde değil, Türkiye genelinde ziyaretler gerçekleştirerek davetlere başlayacağız” diye konuştu.
Benzer Haberler