BİRLİK DERGİSİ
PROJELERİMİZ
7.Antalya Şehircilik Teknolojileri Fuarı ve Yerel Yönetimler Sempozyumu Gerçekleşti
Akdeniz Belediyeler Birliği’nin (AKBB) Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) işbirliğiyle düzenlediği 7. Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı, (Antalya City Expo) 15 bin ziyaretçi beklentisiyle Antalya Expo Center’da gerçekleşti.
Sadece belediyeler ile belediyecilik hizmetlerinde kullanılan yeni araç gereçler değil, bünyesindeki sempozyumlarda belediyecilerin tecrübelerini paylaşabileceği organizasyon, yurt dışından da katılımcılara ev sahipliği yaptı.
 
Açılış kurdelesini kesen Antalya Valisi Münir Karaloğlu, fuarın onur konuğu Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AKBB ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Akseki Belediye Başkanı Mustafa Hikmet Uysal, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Çavdır Belediye Başkanı Mustafa Uysal, Söğüt Belediye Başkanı Salih Yavuz, Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, Yeşilova Belediye Başkanı Nuri Özbek, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan, Şarkikaraağaç Belediye Başkanı İsa Çarkacı, Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem, Büyüklü Belediye Başkanı Hasan Yıldız, Kuleönü Belediye Başkanı Sezai Çakır, Büyükkabak Belediye Başkanı Ali İhsan Temirçin, Gelendost Belediye Başkanı Mehmet Sezgin, Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün, TBB Genel Sekreteri ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Hayrettin Güngör, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Adlıhan Dere, AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer,  ve çok sayıda belediye bürokratının katıldığı açılışta, fuarın önemiyle ilgili konuşmalar yapıldı.
 
 
Vali Münir Karaloğlu, belediyelerin artan nüfusun ihtiyaçlarını karşılamak için teknoloji ve ekipmanlarını geliştirdiğini belirterek, “Belediyelerimiz bununla birlikte insan gücü bakımından da gelişti. Türkiye son yıllarda gerçekten yapılan yerel reformlarla beraber, yerel yönetimlerimiz alt yapıda, üst yapıda, sosyal belediyecilikte çok önemli bir noktaya geldi" dedi. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise her yıl bir önceki seneden çok daha iyi fuar düzenlendiğini belirterek, yerel yönetimlerin fuara gösterdiği ilgiden söz etti. Türel, bu yıl ki fuarın, geçmişteki tüm fuarlardan daha iyi olacağını iddia ederek, “O da herhalde 07'nin 7 olması itibarıyla hakkı olması gerek" dedi. 
Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör de yapılan düzenlemelerle belediyelerin görevleri, yetkilerinin arttırıldığını hatırlatarak, “Belediyelerin mali yapılarında iyileştirme yapılmıştır. Belediyelerimiz artık, altyapı ve sosyal belediyecilik aşamalarını tamamlayarak, insan odaklı, hizmetlerde bilgi teknolojisini kullanan inovasyon yaratan ve şehirleri rekabete hazırlayan belediyeciliğe geçmişlerdir" diye konuştu.

25 belediyenin katılımcı olarak yer aldığı fuarda 150 firma da ürünlerini tanıtıyor. Kırgızistan, Bosna, Arnavutluk ve Kosova'dan da belediyelerin yer aldığı fuarı Irak, Fas ve Mısır'dan da heyetler ziyaret etti. Pyramids Grup Fuarcılık tarafından organize edilen fuarda belediye ve katılımcı firmalar; ulaşım araçları, geçiş ve aktarma sistemleri, belediye demirbaş tüketim malzemeleri, kent mobilyaları, park bahçe düzenlemeleri, bahçe süs bitkileri, altyapı, su, gaz, yol malzeme ve ekipmanları, arıtma sistemleri, temizlik bakım ve ekipmanları, ses ışık ekipmanları, peyzaj, spor tesisi, yangın, iş sağlığı ve iş güvenliği elektrik, elektronik, sağlık otomasyon, yazılım, e-belediyecilik gibi yeni ürünlerini tanıtma fırsatı buluyor.
 

Hata: UPDATE haber SET sayac=2405 WHERE id='236/7.Antalya-Sehircilik-Teknolojileri-Fuari-ve-Yerel-Yonetimler-Sempozyumu-Gerceklesti'

Truncated incorrect DOUBLE value: '236/7.Antalya-Sehircilik-Teknolojileri-Fuari-ve-Yerel-Yonetimler-Sempozyumu-Gerceklesti'