BİRLİK DERGİSİ
PROJELERİMİZ
AKBB seçimini yaptı.
Akdeniz Belediyeler Birliği Meclisinin 21 Nisan 2016 günü yaptığı olağan toplantısında yapılan seçimde, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ikinci kez seçildi.
 
Rixos Downtown Otel’de düzenlenen ve başka bir adayın çıkmadığı genel kurulda, yeniden başkan TÜTÜNCÜ, AKBB’de 3 yıl daha görev yapmak üzere seçilmiş oldu.
 
AKBB Meclisi Birinci Başkanvekilliğine Enver APUTKAN, İkinci Meclis Başkan Vekilliğine ise Erol DEMİRHAN seçildiler. Genel Kurul toplantısında ayrıca divan kurulu, encümen üyeleri ve komisyonların da seçimi yapıldı.
 
Birlik rekordan rekora koştu
 AKBB Başkanı olduğu 2 yıllık dönemde 184 etkinlik ile rekor kıran Tütüncü, 41 olan üye sayısını 61’e çıkartarak önemli ölçüde büyüme sağladı. Ulusal ve uluslararası çalışmaların gerçekleştirildiği birliğin gücünün artmasında çok önemli roller oynamış olan Başkan Tütüncü, genel kurul sonunda üye belediyelerin başkanları ile meclis üyelerinin tebriklerini kabul etti.
 
AKBB sınırları genişledi
Tütüncü döneminde ilk kez Afyonkararhisar, Denizli ve Malatya’dan belediyelerin üye olarak katıldığı birliğe, Birlik Meclisinde, Isparta Kuleönü, Denizli Acıpayam ile Mersin Aydıncık Belediyelerininde üyeliği oybirliğiyle kabul edildi. Genel Kurul öncesi 58 üyesi olan AKBB’de böylece üye sayısını 61’e yükseltmiş oldu.
 
Üye sayısı daha da artacak
 
AKBB Meclisinin teveccühüyle 3 yıl daha görev başında olacağını belirten Tütüncü, kurul değerlendirmesini şu sözlerle yaptı; “Görevde olduğum 2 yıllık zamanda 184 etkinlik geçirmişiz. Bu da 4 günde 1 etkinlik yapmak demek. 1979 yılında kurulmuş birliğin çalışma hayatında tarihi bir rekor kırdık. Bu başarı meclisimizindir. Böylesi dinamik bir süreci yaşamaktan dolayı memnuniyet ve onur duyuyorum. Geldiğimizde 41 üye vardı, bugün 61’e yükseldi. Bu da yaklaşık yüzde 50 büyüme demek. Çok ciddi bir özveriyi ortaya koyduğumuzun göstergesidir. Mersin dahil olan illerimiz arasına girdi. Denizli ve Afyonkarahisar, Malatya’dan üyeler birliğe kabul etmiştik. Bugün aldığımız karar ile Akdeniz’in doğusuna açılmış olduk. Bu da büyük bir mutluluk vesilesi. Birçok belediyemizin daha üye olmak için ön görüşmeler yapmış olmaları, hatta bazı belediyenin kendi birliğinden ayrılıp bize katılmayı beraber olmayı arzulamış olmaları, hedeflerimize ne kadar yaklaştığımızın göstergesi.”
 
Bizim farkımız
 Yeni bir döneme kardeşçe girdiklerini belirten Tütüncü, seçimde herhangi bir tartışmanın yaşanmamış olmasına değindi.  İşbirliğinin merkeze alındığı bir genel kurul yaşadıklarını vurgulayan Tütüncü, “Ağız tadıyla, kardeşçe, arkadaşça, politik tartışmalardan uzak, sevginin ve işbirliğin merkeze alındığı bir genel kurulu tamamladık. Önceki seçimdeki bir takım gerilimler, hadiseler göz önüne alındığında, farklı bir boyutta olduğumuzu görüyoruz. Ekibimizle birlikte sevgi asaletini her yere kılmayı sağlıyoruz. Bu da bizim farkımız diyoruz. Her şey çok daha güzel olacak.” diye konuştu. 
 
Divan kurulu üyeleri
 AKBB Meclis Divan Kurulu asil üyelliklerine Kepez Belediyesi Meclisi Üyesi; Elif Derya Canbulut ve Elmalı Belediye Meclis Üyesi; Halil Öztürk seçildi. Yedekleri ise Kepez Belediyesi Meclis Üyesi Dilaver Tanık ile Korkuteli Belediyesi Meclisi Üyesi Ahmet Memioğlu seçildi.
 
Encümen üyeleri
 
AKBB Encümeni üyeleri ise şöyle; Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak ve Çavdır Belediye Başkanı Mustafa Uysal seçildi.
 
Çevre Komisyonu
 
Çevre Komisyonuna İbradı Belediye Meclis Üyesi Bülent Saylağ, Manavgat Belediye Meclis Üyesi Hilmi Uslu, Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Ali Kuş, Kepez Belediye Meclis Üyesi İsmail Afşar ve Finike Belediye Meclis Üyesi Kemal Gökyar seçildi.
 
Birlik Plan ve Bütçe Komisyonu
 
AKBB Plan ve Bütçe Komisyonuna Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Mustafa Eroğlu, Serik Belediye Meclis Üyesi Faik Çıtak, Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Erdeniz Yavuz, Bucak Belediye Meclis Üyesi İbrahim Satılmış ve Kepez Belediye Meclis Üyesi Adem Çelik seçildi.
 
Turizm Komisyonu
 
AKBB Turizm Komisyonu üyeleri; Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Halit Akar, Keçiborlu Belediye Meclis Üyesi Ali Tütüncü, Konyaaltı Belediyesi Meclis Üyesi Fatma Durmuş, Alanya Belediye Meclis Üyesi Ali Uğur ve Kumluca Belediye Meclis Üyesi Halil Karataş seçildi.

Komisyonlar önümüzdeki süreçte kendi aralarında toplanarak başkan ve başkan vekillerini seçecek.
 
 
Benzer Haberler