BİRLİK DERGİSİ
PROJELERİMİZ
16-18 Mart 2016 6. Antalya Uluslararası Şehircilik Teknolojileri Fuarı ve Yerel Yönetimler Sempozyumu
BELEDİYELER ŞEHİRCİLİK VE TEKNOLOJİ FUARINDA BULUŞTU
Türkiye Belediyeler Birliği desteği ve Akdeniz Belediyeler Birliğinin işbirliği ile bu yıl 16-18 Mart 2016 tarihleri arasında düzenlenen City Expo Uluslararası Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarının 6’ncısı ANFAŞ Expo Center’da düzenlendi.
Tüm belediyelerin yeni teknolojilerini tanıttığı fuarda, katılımcı firmalar, ulaşım araçları, geçiş ve aktarma sistemleri, belediye demirbaş tüketim malzemeleri, kent mobilyaları, park bahçe düzenlemeleri, bahçe süs bitkileri, peyzaj, alt yapı, su, gaz, yol malzeme ve ekipmanları, arıtma sistemleri, temizlik bakım ve ekipmanları, ses ışık ekipmanları, spor tesisi, yangın, iş sağlığı ve iş güvenliği elektrik, elektronik, sağlık otomosyon, yazılım, e-belediyecilik gibi yeni ürünlerin tanıtımı yapıldı.
Fuarın açılış törenine, Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Esat Göyük, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Ak Parti Antalya Milletvekilleri Hüseyin Samani, Gökçen Özdoğan Enç, Mustafa Köse, İbrahim Aydın, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, çok sayıda belediye başkanı ve meclis üyesinin yanı sıra Fas, Kosova, Kırgızistan, Azerbaycan, Irak, Suudi arabistan, Umman, Pakistan, Karadağ, Makedonya, Lübnan, Filistin, Arnavutluk, Kuveyt, Kıbrıs’tan vali ve belediye başkanları katılım sağladı.
Vali Türker: “Yerel yönetimler hizmetin önemli enstrümanları”
Antalya Valisi Muammer Türker konuşmasında, demokratik sistemlerde yerel yönetimlerin, hizmetin önemli enstrümanlarından biri olduğunu kaydetti.
Yerel yönetimlerin sürekli gelişim içinde olduğunu ve belediyecilik sisteminde son yapılan değişiklikle Türkiye nüfusunun yüzde 77’sinin yaşadığı coğrafya büyükşehir belediyesi sınırlarına girdiğini aktaran Vali Türker, "Belediyeler, halkla doğrudan ilintili, ona yakın, hesap verebilir durumda olan birimler haline gelmiştir. Artık geleneksel usulleri, ahbap çavuş ilişkisi içinde yürütemeyeceğimiz de açık. Büyükşehir belediyeleri bugün bir bakanlıktan çok daha fazla bütçeyi yöneten kurumlar haline gelmiştir" ifadelerine yer verdi.
Genel Sekreter Güngör: “Mali yapının güçlendirilmesinde birinci konu genel bütçe paylarının artırılmasıdır”
Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, yaptığı konuşmada, hükümetin 2016 eylem planında 23 konuda belediyelerle ilgili çalışma yapılacağının açıklandığını aktardı. Güngör, "Bu sürece Türkiye Belediyeler Birliği de katıldı ve çalışma grubu oluşturuldu. Sorunlar belediyelerin mali yapısının güçlendirilmesi, görev yetki sorumluluklarını yeniden düzenlenmesi, imar, konut, kamulaştırma konularında yoğunlaştı. Mali yapının güçlendirilmesinde birinci konu genel bütçe paylarının artırılmasıdır. Burada yaşanan sıkıntı payların dağıtılmasında yaşanan adaletsizliktir. Türkiye genelinde büyükşehir sayısının 30’a çıkması 351 belediyenin büyükşehir ilçe belediyesine dönüşmesiyle mali yapıda sorunlar ortaya çıkardı. Önerimiz büyükşehir ilçe belediyeleri için bütçe payının iki katına çıkarılmasıdır" dedi.
Güngör, öte yandan Türkiye’de bulunan sığınmacıların belediye hizmetlerini direkt etkilediğini belirterek bu konuda ilave kaynak verilmesi konusunda alternatifli önerilerinin bulunduğunu sözlerine ekledi.
Başkan Tütüncü; “Fuara yerli ve yabancı yaklaşık 30 bin ziyaretçi bekliyoruz”
Fuara yerli ve yabancı yaklaşık 30 bin ziyaretçi beklediklerini ifade eden Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, fuarda yerel yönetimlerin güçlenmesi ve yerel yönetimlere farklı bir bakış açısı kazandırılmasının amaçlandığını bildirdi.
Benzer Haberler