BİRLİK DERGİSİ
PROJELERİMİZ
Halkla İlişkiler ve Liderlik Eğitim Programının 2.Afyonda yapıldı.
Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB) Halkla İlişkiler ve Liderlik Smineri'nin ikincisi, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl'ün ev sahipliğinde, Protokol Yönetimi ve Kurumsal Nezaket Kuralları Uzmanı İhsan Ataöv'ün sunumuyla Sandıklı'da gerçekleşti.

Afyon'un Sandıklı ilçesinde düzenlenen organizasyon. Kepez Belediye Başkanı ve Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Hakan Tütüncü başkanlığında, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl'ün ev sahipliğinde gerçekleşti. Programa AKBB üyesi çok sayıda belediye başkanı ve aileleri katılım gösterdi.
Yarenlerden özel karşılama

Akdeniz Bölgesi'nde hizmet veren Belediye Başkanları geçtiğimiz ay Serik Belediye Başkanı Dr.Ramazan Çalık ev sahipliğinde Belek'te, Halkla İlişkiler ve Liderlik Eğitimi Semineri eğitiminde bir araya gelmişti. Akdeniz Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen ve bölge yöneticilerinin yoğun ilgi gösterdiği eğitimin ikinci bölümü Afyon'un Sandıklı ilçesinde gerçekleşti. Bölgenin yöneticilerinin bir araya geldiği program, Sandıklı Yarenler Derneği'nin Kültür Evi'nde gerçekleştirdiği özel program ile başladı. Geleneksel orta oyunları, türküler ve hikayeler ile bölge kültürünün yansıtıldığı gece belediye başkanlarından övgü aldı. Bölge kültürü ile tanışan başkanlar, dernek üyelerini binlerce yıllık kültürü yaşattıkları için tebrik etti. Gecede Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Hakan Tütüncü, dernek tarafından Fahri Yaren ilan edildi. Nazik davranışları için dernek yönetimine ve Sandıklı Belediyesi'ne teşekkür eden Tütüncü,yazılı olmayan binlerce yıllık kültürü yaşatan derneğe keyifli gece için ayrıca teşekkür etti. 

Eğitim devam etti

Programın ikinci günü Halkla İlişkiler ve Liderlik Semineri'nin kamusal bölümü ile devam etti. Daha önceki seminerde protokol kurallarının bireysel bölümü hakkında eğitim veren Protokol Yönetimi ve Kurumsal Nezaket Kuralları Uzmanı İhsan Ataöv, Sandıklı'da düzenlenen ikinci seminerde devlet protokolü, temsil ve kamusal düzenler hakkında eğitim verdi. Ataöv'ü ilgiyle izleyen başkanlar, seminerin ikinci bölümünde de önemli bilgiler edindi.

Tütüncü birlik beraberlik mesajı verdi

Kepez Belediye Başkanı ve Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Hakan Tütüncü, seminerde yaptığı konuşmada, bölgenin önemli ilçelerinin başkanları ile bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Düzenlenlenen programlar ile birlik olarak düzenli aralıklarla bir araya geldiklerini dile getiren Tütüncü, bu gibi programların halkı temsil eden başkanlar için oldukça önemli olduğunun altını çizdi. Tütüncü, aynı zamanda bölgeyi yöneten başkanlar olarak bir araya gelip fikir alışverişinde bulunuyor olmanın, bu programların dolu dolu geçmesini sağladığını söyleyerek ev sahibi Çöl'e teşekkür etti. Ev sahibi ilçe Belediye Başkanı Çöl de başta Birlik Başkanı Tütüncü olmak üzere tüm başkanlara katılımlarından dolayı teşekkür ederek, kendilerini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Ataöv'den devlet protokolü eğitimi

Protokol Yönetimi ve Kurumsal Nezaket Kuralları Uzmanı ve Cumhurbaşkanlığı Protokol Eski Uzmanı İhsan Ataöv, programa katılım gösteren belediye başkanları ve eşlerine bu kez devlet protokolü hakkkında bilgiler verdi. İlk seminerde kişisel konularda eğitim alan bölge belediye başkanları Sandıklı'da gerçekleşen programda kurumsal alanda protokol konuları hakkında bilgilendirildi. Başkanlarıı yeniliklere açık insanlar olmasının başarıyı getireceğini ifade eden Ataöv, törenler ve açılışlar konularında hem başkanlara hem de eşlerine seslenerek önemli bilgiler verdi. Seminerlerde aldıkları eğitimler, başkanların protokol hakkında yeni bilgiler edinerek siyasi alandaki vizyonlarını geliştirmelerinde etkili oldu.

Bireysel ve kurumsal olmak üzere iki farklı zamanda ve şehirde gerçekleştirilen Halkla İlişkiler ve Liderlik Seminerleri AKBB üyesi başkanlardan tam not aldı. Eğitim amacıyla AKBB tarafından gerçekleştirilen toplantı, aynı zamanda başkanların birbiriyle kaynaşmasını ve bölgenin dayanışma ağının güçlenmesini sağladı. Bölgedeki yöneticiler,hem yerel yönetimler konusunda istişare ederek güçlü bir iletişim kurdu hem de protokol konularında yeni bilgiler edindi.
Benzer Haberler