BİRLİK DERGİSİ
PROJELERİMİZ
Tütüncü’den Cumhurbaşkanı İzzetbegoviç’e ziyaret
Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB) heyeti Bosna-Hersek’de düzenlenen teknik gezide, üst düzey görüşmeler gerçekleştirdi.  Başkan Tütüncü Cumhurbaşkanı Bakir İzzetbegoviç’e nezaket ziyaretinde bulundu.

Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB) kurulduğu günden bu yana en parlak dönemini yaşıyor. Akdeniz’de bulunan belediyelerin birlik ve beraberliğini amaçlayan AKBB, zaman zaman yurt dışına düzenlenen teknik geziler ile üye belediyeleri  bir araya getiriyor. İçerisinde belediye başkanları ve meclis üyelerini bulunduran bir heyet, Bosna-Hersek’de teknik inceleme gerçekleştirdi.

Türkiye ile Bosna-Hersek’in geçmişten gelen köklü bağlarını güçlendirmek amacıyla gezi düzenlediklerini ifade eden Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü,  başkent Saraybosna ve Mostar şehirlerine ziyaret gerçekleştirdi. Başkan Hakan Tütüncü ve beraberindeki heyet Cumhurbaşkanı Bakir İzzetbegoviç’e nezaket ziyaretinde bulundu. Akdeniz Belediyeler Birliği’ni Bosna-Hersek’de görmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Bakir İzzetbegoviç, ‘Türklerle kültürlerimiz, sevinçlerimiz ve üzüntülerimiz aynı. Biz Türkiye’yi bir abi olarak görüyoruz. Türkiye’nin son 10 yılda hem politik, hem de ekonomik anlamda yaşadığı gelişme bizi de sevindiriyor. Neden sevindiriyor, çünkü siz güçlüyseniz biz de güçlüyüz.’ diye konuştu.

Türkiye ile Bosna-Hersek’in köklü bağlarının sürdürülmesinde AKBB olarak ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade eden Başkan Tütüncü, ‘Kepez Belediyemizin ve AKBB’ye üye olan bazı belediyeler ile Bosna-Hersek belediyeleri ile kardeşlik ilişkileri sürmektedir. Karşılıklı görüşmeler sonucunda kardeşlik bağlarımızı arttırarak sürdürmekteyiz. Bu ziyaretimiz sırasında yaptığımız görüşmeler ile kardeş şehirlerimize yenilerini ekliyoruz. Bosna-Herkes’de bulunmak, burada Osmanlı izlerini görmek mutluluk verici.’ dedi.

Yapılan karşılıklı görüşmelerin ardından Başkan Tütüncü Bakir İzzetbegoviç’e el yapımı ipekten yapılmış motif hediye etti. Günün anısına çekilen hatıra fotoğrafın ardından ziyaret sona erdi.
Benzer Haberler