BİRLİK DERGİSİ
PROJELERİMİZ
BAKA - KARDELEN EKO-TUR ADLI PROJEMİZ KABUL EDİLDİ
KARDELEN EKO-TUR PROJESİ
 
Akdeniz Belediyeler Birliği, BAKA Alternatif Turizmin Desteklenmesi Mali Destek Programı kapsamında, Akseki, Gündoğmuş ve İbradı ilçelerini kapsayıcı şekilde yürütülecek KARDELEN EKO-TUR başlıklı proje ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’ndan hibe almaya hak kazanmıştır.
 
Proje ile Batı Akdeniz Bölgesinde turizmde ürün hizmet çeşitlendirilmesine, bölgedeki turizm destinasyonu olma potansiyeline sahip yerleşimlerin marka değerinin güçlendirilmesine, sürdürülebilir ve yüksek kaliteli hizmet sunumunun desteklenmesi yoluyla bölgenin turizm sektöründeki rekabet gücünün arttırılmasına katkı sağlamak amaçlanmaktadır.
 
9 Ay sürecek olan proje kapsamında sürdürülebilir turizm ve ev pansiyonculuğu eğitimi verilmesi, tur güzergâhına konu olacak yerlerin ve doğa yürüyüş yollarının tespitinin yapılarak Kardelen Eko-Tur web sitesi altında sunulması, tur şirketlerinin belirlenen bu güzergâhları pazarlama alanlarına almalarının sağlanması yönünde bir dizi faaliyetler yürütülecektir.
 
Kardelen Eko-Tur Projesi ve süreci ile ilgili olarak Birlik web sitesini ziyaret edenleri bilgilendirmek ve süreci takip etmelerini sağlamak amacıyla, Akdeniz Belediyeler Birliği web sitesi altında “Kardelen Eko-Tur Projesi” web sitesi oluşturulacaktır.
 
Proje bitiminde düzenlenecek olan Proje Kapanış Konferansı ve dağıtılacak 200 proje tanıtım kitapçığı ile üye belediyelerimiz proje süreci konusunda bilgilendirilecek, proje deneyimleri paylaşılacak, diğer üye belediyelerimizde projenin uygulanabilirliği irdelenecektir.
Benzer Haberler